Columnashop.ro - Magazin bricolaj
user

Nu esti logat

Intra in cont

Oale si cratite

-28%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 10 litri
-11%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 100 litri
-31%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 12 litri
-26%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 15 litri
-33%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 2 litri
-32%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 25 litri
-27%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 3 litri
-34%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 4 litri
-30%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 50 litri
-27%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 6 litri
-22%
Ceaun/Tuci din aluminiu cu capac, 8 litri
-35%
Ceaun/Tuci din aluminiu fara capac, 20 L
-51%
Garnita emailata neagra/bidon untura  20 L
-29%
Trepied pentru ceaun
Afişare 1 - 16 din 16 (1 pagini)

Pentru aromă nimic nu depășește gătitul în ceaun. Folosește tuci din aluminiu pentru sarmale!

  Ceaun este cunoscut tuturor, mai ales persoanelor care au crescut la bunici. Atunci când bunica gătea vara afara la ceaun, chiar și laptele fiert era făcut la ceaun. Orice mâncare parcă avea un gust special, o aromă pe care altă mâncare nu o are decât dacă este preparată la ceaun, pe pirostrii, afară în curte sau în bucătăria de vară. Aceasta a fost copilăria, dar și acum mămăliga este indicat să o faci tot la ceaun.
Orice dimensiune dorești, cu sau fără capac, de la 10 litri la 100 litri, la Columna Shop găsești orice model de ceaun. Fie pentru mămăligă, fie pentru sucul de roșii pe care îl prepari toamna, pentru dulcețuri și sosuri pentru iarnă. De ce să folosești ceaun pentru dulcețuri, gemuri? Pentru că nu se prinde. Poate fierbe la foc mic, în siguranță, pentru că nu se va afuma sau lipi.

  Aluminiul ușor de la un tuci din aluminiu este un excelent conductor de căldură, dar este, de asemenea, foarte reactiv cu alimente acide, cum ar fi roșii, oțet și citrice. Gătirea acestora în tuci din aluminiu poate modifica aroma și aspectul alimentelor și poate lăsa tigaia cu o suprafață fără sâmburi. În testele noastre, am detectat un gust metalic neplăcut în sos de roșii și caș de lămâie gătit în tuci din aluminiu.
Aluminiu este un excelent conductor de căldură, ceea ce îl face o alegere ideală pentru vase. Aluminiul are o conductivitate termică de 16 ori mai mare decât cea a oțelului inoxidabil.
Ceea ce înseamnă asta pentru tine este că aluminiul se va încălzi rapid, uniform și de 16 ori mai repede decât un vas din oțel inoxidabil! Un tuci din aluminiu este, în general, accesibil ca preț. În plus, este ușor.

Nu este de mirare că preferăm un ceaun în locul multor vase pentru gătit

  Ceaun, pe vremuri, era vasul cel mai folosit în gospodărie. Chiar de la stocarea apei până la gătit, femeile au reușit totul cu o singur ceaun. Și, în ciuda disponibilității ustensilelor de gătit fanteziste și scumpe, se pare că este timpul să ne întoarcem la elementele de bază, la ceaun, la un tuci de aluminiu.
Aruncați o privire în dulapul de vase al oricui și veți vedea vase, un ceaun și tigăi realizate dintr-o varietate de metale și recipiente din plastic amplasate în vase de sticlă și caserole din ceramică.
În unele circumstanțe, alimentele pe care le gătiți pot absorbi materiale din vasele în care gătiți. Dar, având în vedere că factorii de sănătate și siguranță sunt aproape egali, alegerea din ce material va fi făcut vasele dvs. depinde într-adevăr de gustul personal și de stilul de gătit. Un tuci din aluminiu nu este o alegere bună pentru gătitul lent.

  De asemenea, alegeți un alt tip de vase pentru tratarea alimentelor acide și a legumelor cu frunze verzi, care absorb mai mult aluminiu din oale și tigăi decât alte alimente. Este posibil să fi moștenit de la bunica un ceaun sau o tigaie din fontă.
Cu zeci de ani în urmă, fonta a fost materialul de gătit la alegere. Deși este nevoie de o oarecare răbdare pentru a aștepta să se încălzească, fonta robustă distribuie căldura uniform, făcându-l o alegere bună pentru prăjire, gătit ouă sau coacerea pâinii de porumb.
Dacă este bine condimentată și bine îngrijită, suprafața fontei rămâne natural antiaderentă. La fel ca oțelul inoxidabil, fonta poate adăuga fier în alimente atunci când este gătită, dar la niveluri care sunt sigure pentru majoritatea oamenilor. Nu este nevoie de spumă pentru a le curăța - doar apă fierbinte și o perie rigidă, urmat de un strat de ulei.

Bunicii pregăteau mămăliga la foc cu lemne și tuci de aluminiu sau ceaun?

  Tuci de aluminiu este prezent și acum în bucătăriile din casele din zona rurală. Într-un tuci de aluminiu, folosind chiar și un trepied pentru ceaun, bunicile preparau iarna untura, topeau, preparau jumările după ce tăiau porcul înainte de sărbători. Datorită gătitului lent, un tuci de aluminiu permit umezelii și căldurii să circule prin alimente, păstrând astfel nivelul nutrițional.
În ustensilele metalice, acest lucru tinde să se piardă. Când gătiți în special carnea, inerția termică ajută proteinele musculare să se denatureze și colagenul să se descompună complet, menținându-l delicat pentru o durată mai lungă.
Deoarece sunt rezistente la căldură folosind un tuci de aluminiu se gătește încet, puteți reduce uleiul suplimentar, cum ar fi legumele. Un tuci de aluminiu păstrează uleiul și dau umezeală mâncării, astfel încât să nu adăugați grăsimi inutile pentru a vă face mâncarea mai gustoasă. Se spune că un tuci de aluminiu adaugă în alimente mulți nutrienți.

  Tuci de aluminiu este prezent și acum în bucătăriile din casele din zona rurală.
Într-un tuci de aluminiu, folosind chiar și un trepied pentru ceaun, bunicile preparau iarna untura, topeau, preparau jumările după ce tăiau porcul înainte de sărbători. Datorită gătitului lent, un tuci de aluminiu permit umezelii și căldurii să circule prin alimente, păstrând astfel nivelul nutrițional.
În ustensilele metalice, acest lucru tinde să se piardă. Când gătiți în special carnea, inerția termică ajută proteinele musculare să se denatureze și colagenul să se descompună complet, menținându-l delicat pentru o durată mai lungă.
Deoarece sunt rezistente la căldură folosind un tuci de aluminiu se gătește încet, puteți reduce uleiul suplimentar, cum ar fi legumele. Un tuci de aluminiu păstrează uleiul și dau umezeală mâncării, astfel încât să nu adăugați grăsimi inutile pentru a vă face mâncarea mai gustoasă. Se spune că un tuci de aluminiu adaugă în alimente mulți nutrienți.

ceaun
tuci din aluminiu
trepied pentru ceaun

Newsletter

Menu